Skip to main content

Налага се да съхранявате дълги и тежки продукти? Ето как...

В основата на системата за управление на складове е разбирането за изискванията на продуктите, които трябва да се съхраняват, и инвестирането в оборудване за задоволяване именно на тези нужди, като същевременно се оптимизира складовият капацитет.

Mobile Cantilever

Това предизвикателство не би могло да е по-тежко, особено когато става въпрос за съхранение на дълги и тежки предмети. Обемисти, тежки и неприспособими, би било твърде лесно да се компрометира всяка една успешна система за управление на складове, ако не се обърне надлежно внимание, как точно да се съхраняват такъв вид артикули.

Съществува обаче набор от специализирано складово оборудване, което не само съхранява дълги и тежки стоки, но позволява максимален капацитет за съхранение, като същевременно гарантира лесен достъп във и извън складовата зона, подобрява управлението на инвентара и води до по-висока производителност.

Конзолни стелажи и съхранение

Medium Duty Cantilever

Един от отговорите е конзолен стелаж. Закрепени в единия край и положени хоризонтално, конзолните стелажи предлагат гъвкавостта, необходима за съхранение на дълги, тежки или обемисти предмети.

Това е популярен избор и за това има основателна причина. Универсален избор, способен да носи различни дължини предмети, тежести и насипни товари.

Също така може да предложи плътност при съхранение, увеличавайки максимално наличното пространство. Това е доказано, безопасно решение и има допълнителното предимство, че е подходящо както за вътрешна, така и за външна среда.

Основното му свойство е достъпността. Тъй като фасадата е напълно отворена, мотокарите могат лесно да получат достъп до складираните стоки, както за подреждане, така и за изтегляне.

И накрая, той е износоустойчив и предлага рентабилно решение, което може да бъде персонализирано според вашата складова среда, тъй като се предлага в широка гама от спецификации.

Heavy Duty Cantilever

За дълги и тежки предмети

Съхранявате ли дълги и тежки предмети, като тръби или дървен материал? Решението тук е тежкотоварни конзолни стелажи.

Универсална модулна система, тя е идеална за дълги и тежки товари и - тъй като е конзолна - напълно достъпна за мотокари, за да съхраняват и изваждат артикулите.

За дълги и по-леки артикули

Не всички дълги стоки са тежки, но и те все пак са неудобни за съхранение, така че представляват сходно предизвикателство. За предмети, които са дълги, но могат да се повдигат ръчно, конзолните стелажи за леки/средни натоварвания са идеално решение. Лесно достъпни както за служители, така и за мотокари, те предлагат опция за съхранение с висока плътност.

Пестене на пространство

Мобилните конзолни стелажи позволяват оптимално използване на складовия отпечатък. Стелажите са подвижни, което позволява увеличаване на плътността и - също така и конзолни - те са идеални за съхранение на тежки, дълги и обемисти предмети.

Отново, при липса на препятствия в предната част, те са напълно достъпни за мотокарите, които са проектирани да се движат на колела и се нуждаят от една единствена отворена пътека.

По-голяма вместимост

TELEKANT

Друг вариант са телескопичните конзолни стелажи (TELEKANT). Те стоят постоянно на пода, но могат да издърпват навън и навътре стоките, тъй като се съхраняват по дължината на стелажите. Това позволява по-голяма вместимост на съхранение, оптимизирайки капацитета.

Тъй като този вид стелаж се базира на дизайна на класическия конзолен стелаж, той запазва всичките му предимства, но предлага и повече възможности за съхранение, благодарение на телескопичните скоби за рафтовете, с разтегателни нива за съхранение.

Поради възможността за обслужване на конзолния стелаж с кран, до 80% от текущата площ може да бъде трансформирана в производствена зона. Този тип стелажи могат да се монтират на по-малко достъпни места или в непосредствена близост до машини, които обработват съхраняваните материали.

Също така, нивото на безопасност, както и скоростта, и комфорта при манипулиране на профилите с кран, са значително по-високи.

Други решения за съхранение на дълги и тежки продукти

A-rack

Конзолните стелажи не са единственото решение в арсенала на мениджъра склад.

Друг вариант е A-образен стелаж, наречен така, защото страничната конструкция е във формата на главна буква А.

A-образният стелаж е идеален за неудобни предмети като дървени дъски, ламели или ленти, които след това могат безопасно и внимателно да се съхраняват вертикално в A-образните стелажи.

Има също и допълнителното предимство, че близкостоящи A-образни стелажи предполагат съхранение от двете им страни, което увеличава вместимостта. Също така те са много гъвкави, тъй като разстоянието помежду им може да се регулира, за да се съобрази с дебелината и броя на елементите, които трябва да се съхраняват. Носещите хоризонтални греди също са регулируеми, така че можете да съхранявате артикули на желаната височина.

Краищата могат да бъдат затворени, за да се предотврати повреда на стоките, а също така може да се добави и дървена подложка.

Rollrack

За съхранение на дълги предмети, Rollrack е идеално решение. Подобно на пчелна пита, продуктите могат да се съхраняват поотделно във всяка клетка. Това позволява бърз и лесен достъп, без да се налага да местите други продукти. Той също така позволява съхранение с висока плътност.

Ясно е, че за всеки потенциално проблемен, обемен, тежък или дълъг артикул, който се нуждае от складиране, има перфектно решение - независимо дали това е конзолен стелаж, A -образен стелаж, Rollrack или комбинация от трите. Целта е да се увеличи максимално капацитетът за съхранение, производителността и контрола на инвентара, като всички тези решения отговарят на поставената цел.

За да обсъдите с екипа решенията за съхранение на дълги, тежки или обемисти предмети, моля, свържете се с нас.

Súvisiace správy
Najnovšie správy