Skip to main content

Историята на Дексион

Дексион е създадена от Деметриус Комино, 50-годишен жител на Великобритания с гръко-австралийски произход. Първоначално той започнал бизнес с печатница, който скоро потръгнал и Комино започнал да търси ефективност в своя бизнес.

глово-профилната система на Дексион било решението за един от въпросите му относно ефективността, а именно: Как да се направят складови стелажи за хартия и материали, които могат бързо да се свалят и използват повторно?

През 1947 година експериментите на Комино довели до създаването на материал за рамки, подходящ за строителството. Ъглово-профилната система на Дексион (древногръцката дума за „прав“) била по-устойчива на тежест, отколкото дърво със същото тегло и можело да се съхранява на по-малко пространство, отколкото дървени греди със същата якост.

И така първата регулируема складова система била създадена. По-късно Дексион преминава към дизайн на палетни стелажи и рафтови системи.

През 2018 година Дексион става част от Gonvarri Material handling. 

От тогава компанията се разраства и се превръща в лидер на пазара, следвайки политика за придобиване и растеж.

Gonvarri Material Handling е базирана на пет ключови марки: Конструктор, Дексион, Стåлтекник, Кредит и Кастен. Всяка марка е развивана повече от десетилетия и сега лидер на пазара.