Skip to main content

Машините за съхранение Tornado предлагат решение за финландския търговец на електроника

Elgood Oy, Финландия

Клиент: Elgood Oy
Местоположение: Вантаа, Финландия
Използвани продукти/услуги: Торнадо, стелажи за палети

Elgood Oy

Elgood Oy, базирана във Финландия, е представител на водещи производители на електроника от 1997 г.

Дейностите на компанията все повече се фокусират върху намирането и предлагането на изгодни решения за електронни машини и оборудване за термичното управление, конектори, набор от кабели, дисплеи, печатни платки и съставни части.

Изискване:

Elgood Oy се премества в нови помещения във Вантаа през 2019 г., които включват офис площи, склад и магазин. Този ход цели да отговори на нарастващите складови нужди, които са се увеличили с 30% само за няколко години. Всъщност повече от 26 000 поръчки се изпълняват от 100 000 реда всяка година.

Нашето решение:

Водещата компания за решения за съхранение Constructor Finland Oy, беше помолена да проучи начините за създаване на капацитет за съхранение и оптимизиране на складовото пространство в новите помещения.

Работихме в тясно сътрудничество с Elwood Oy, за да определим нуждите на компанията и след това да приложим най-доброто решение, което беше да се използва максимално наличната височина в склада.

Одобреното решение беше - палетни стелажи и три вертикални повдигащи машини Tornado.

Elgood Oy

Резултат

Tornado е динамична система за съхранение, която се движи вертикално и доставя необходимите стоки върху тава директно до оператора, чрез натискане на бутон или сканиране на баркод. Tornado предлага максимален капацитет за съхранение на минимална площ и бърз достъп до стоките.

Машините за съхранение внасят гъвкавост и ефективност в работата на склада, тъй като повечето поръчки се доставят като еднолинейни продукти.

Сега, когато стоките са вътре в машините за съхранение, служителят в склада не търси стоките по рафтовете, а машината за съхранение носи рафта заедно със стоките до потребителя. Tornado е лесен за използване и значително улеснява процеса на инвентаризация и контрол на наличностите.

Elgood Oy

Тавата с широчина 4 м е оптимизирана за локациите за съхранение, като предоставя десетки места за съхранение на платформа.

„Дейностите на компанията непрекъснато се променят, заедно с изменението на тенденциите и нуждите“, споделя Тимо Ниинимаки, главен изпълнителен директор на Elgood Oy.

„Развитието на Elgood Oy продължава и процесите непрекъснато се усъвършенстват, за да се отговори по-добре на нуждите на клиентите. Все пак има налично място в склада, за още една машина за съхранение и ако такава бъде закупена, тя ще се използва активно. "

За клиента:

Elgood Oy е част от международната Addtech Group и попада в подразделението за компоненти на компанията. В него работят 37 души, шест от които са складови работници.