Skip to main content

Капацитетът на склада се е увеличил, за да се справи с търсенето, породено от пандемията. 

Medz Европа,Холандия

Клиент: Medz Европа 

Местоположение: Амерсфоорт, Холандия 

Използвани продукти/услуги: Палетна совалка 

Medz EuropeMedz Europe, базирана в Нидерландия, е дистрибутор на медицински изделия за еднократна употреба. Covid-19 предизвика огромно увеличение в търсенето на вид лични предпазни средства, като ръкавици за еднократна употреба и дрехи, които Medz Europe доставя. 

Изискване: 

Складовите процеси трябваше да се изпълняват по-ефективно, с оптимално използване на капацитета за съхранение. 

Нашето решение: 

Решението, което екипът на Dexion препоръча и инсталира, беше нашата система за транспортиране на палети. 

Складът бе снабден с палетни стелажи, но като премахнахме външните два реда от тези стелажи и ги заменихме с палетни совалки, веднага създадохме повече капацитет за съхранение. 

Първо разглобихме палетните стелажи, които бяха до стената, и монтирахме системата за палетни совалки. Бяха създадени дълги канали (съответно дълбоки за 10 и 12 палети) и совалка (средство за транспортиране задвижвано на батерии), която може да премества палетите през каналите. 

Резултат 

С помощта на мотокар, совалката може да бъде поставяна в желаното положение и да се управлява с дистанционно управление. Совалката извежда необходимия палет и след това този палет се взима от мотокар. Това означава, че мотокарът не е необходимо да се движи между стелажите, което намалява риска от повреда. 

Medz EuropeСъщо така инсталирахме две секции от конвенционални палетни стелажи до началната позиция на совалката. 

Стелажите за палетни совалки са оборудвани с помощно средство за настройка, така че водачът на мотокара може да види на каква височина трябва да бъдат поместени палетите и совалката. Лайсните са оборудвани със стилни протектори и стопери за колелата на мотокарите, монтирани на пода. 

От едната страна системата палетна совалка включва 20 канала с дълбочина за 12 палети и височина за 3 палети - общо 720 места за палети. 

От другата страна, тя осигурява 18 канала с дълбочина 10 палети и височина 3 палети, и един канал с дълбочина за 8 палети и височина за 3 палети (за достъп до аварийна врата), което дава допълнителни 564 места за палети. 

„Избрахме Dexion, защото комуникацията беше приятна още от самото начало. Dexion мислят практично, без излишно суетене и разбират точно от какво имаме нужда, а и са отлични в комуникацията. По време на инсталацията бързо преминахме към частта за задаване на въпроси“, сподели Пол Шмитс, оперативен директор в Medz Europe.  

За клиента: 

Семеен бизнес, Medz Europe е вносител/търговец на едро на медицински консумативи, фармацевтични и аптекарски продукти. Той доставя познати марки, а също така има своя собствена гама ръкавици и дрехи за еднократна употреба под собствените етикети AllWear, AltairMed, Eurogloves и Merbach, както и др. частни етикети.